12. června 2015

Informace z třídních schůzek z 9. 6.

Milí rodiče,
děkuji za hojnou účast na třídních schůzkách, ale někteří se nemohli dostavit, proto zde vypisuji přibližný obsah.

1.Děkuji za skvělou Vaši spolupráci během celého školního roku a mám radost, že jste všichni obětavě pomáhali zvládnout svým dětem úskalí prvního roku školní docházky.

2.Třídní fond
Zůstatek je 538,- Kč,dohodli jsme se, že zůstatek převedeme na příští školní rok. Zaplatila jsem z fondu třídní a učitelskou fotografii. Účetnictví k nahlédnutí u mě.

3.Učebnice
budeme dostávat příští týden, vybírají se pouze učebnice na angličtinu (pracovní sešity ne, ty jsou dětí) a zapůjčená čítanka.Kdo ještě nemá odevzdanou učebnici aj, nezapomene ji v úterý určitě přinést do školy.

4. Pracovní sešity a pomůcky
na příští školní rok počítejte s výdaji na pracovní sešity okole 1000,- Kč ihned po začátku školního roku a budeme vybírat i peníze na třídbní fond - domluvili jsme se, že dětem koupím z fondu tempery, aby měly kvalitní. Proto je nekupujte sami. Vodovky nám snad zůstanou z letošního roku, pokud ne, dokoupíte si.

5. Co pošlu dětem na prázdniny domů
Do igelitové tašky vyprázdníme boxíky na pomůcky, pošleme výkresy a sešity (bližší informace, kdy to proběhne, ještě oznámím)

6. Výlet na zámek Loučeň bude 24. 6. od 8 do cca 14:30. Bližší informace vyvěsím včas.

7. V nejbližší době pošlu po dětech kraťoučké dotazníky k projektu Pohyb a výživa a poprosím Vás, milí rodiče, o jejich vyplnění.

8. Opakování o prázdninách - moje doporučení
Nechte děti, po konci roku 14 dní opravdu odpočinout (pokud budou chtít - nenutit číst, psát, počítat, ale po 14 dnech trošku čtěte, počítejte zpaměti  plus a mínus do 20, pište  trochu s dětmi nenásilnou formou (např. dopisy z prázdnin, prázdninový deníček, nákupní seznamy atp.). Pokud děti necháte úplně zahálet větší část prázdnin případně celé prázdniny, budou mít v září problémy "se startem". Nezapomeňte trénovat a používat i hodiny).
Doporučuji, aby děti zkusily přes prázdniny přečíst jednu knihu (i více).

9. Informace ke známkám
V letošním roce bylo známkování hodně motivační a byla hodnocena z velké části i snaha byť se střídavými úspěchy. Nechtěla jsem děti odradit od radosti poznávání a učení a chození do školy.
Milí rodiče, počítejte v příštím roce s tím, že se ne vždy musí podařit tak dokonalé vysvědčení, jako se doufám, podaří letos.
V příštím školním roce již budu hodnotit výkony Vašich dětí trochu jinak než v prvním ročníku. (Klasifikační stupnice má rozsah 1 - 5. Ale neděste se předem. Taková hrůza to zase nebude.)

ZJIŠTĚNÉ ODPOVĚDI NA OTÁZKY, KTERÉ SE VYSKYTLY V PRŮBĚHU TŘÍDNÍCH SCHŮZEK A NEUMĚLA JSEM JE ODPOVĚDĚT IHNED:

1. Kdy bude končit výuka 30. 6.?  Výuka skončí v 9:00 hodin, děti předám v přístavbě. Kdo chodí do ŠD a nepřinese omluvenku, půjde do družiny.

2. Kdy se vydávají 30. 6.? Obědy se dle sdělení paní hospodářky vydávají od 11:00 do 13

3. ŠD příští rok: Na přihlášce do ŠD se uvede pouze je-li matka zaměstnána a nebo je OVČ. Potvrzení zaměstnavatele či obdobný dokument se bude vyžadovat pouze v případě, že bude nedostatek místa v některých odděleních. (Nás - druháků se to prý pravděpodobně týkat nebude). 1. 9. družina funguje normálně, kdo bude potřebovat, do ŠD půjde, ale napište lísteček, jak to bude s odchodem.

4. POZOR - obědy na září musí již být zaplaceny tak, jak jste zvyklí - pravděpodobně se jedná o nějaký srpnový termín. Prvňáci měli s placením v září výjimku.