20. listopadu 2014

Prosba k zítřku a malinké zamyšlení

Prosím, zítra na prvouku. Kdo může, mohl by přinést různé druhy ovoce nakrájené na kousky - zkusíme zase malinkou ochutnávku, jako jsme měli se zeleninou. Velmi děkuji.

Milí rodiče,
chci Vám moc poděkovat za naše (vaše) děti, že se s nimi pečlivě připravujete na vyučování a pomáháte jim ze všech sil na jejich cestě za poznáním.

Vím, jaké to stojí úsilí a co to dá práce a nervů. Také vím, že mnohdy máte pocit, že snaha není vidět a nebo že to vypadá, že pracujete málo.
Prosím, dejte tomu čas a nedejte se zahltit pocity zklamání či zneuznání. Nesrovnávejte výkony vašeho dítěte s druhými dětmi. Každému jde něco trochu lépe a něco hůře. Někdo má nástup do školy raketový a vzletný a někdo jde pomalu a všechno musí odpracovat.(Mluvím ze zkušenosti poměrně dlouhé učitelské praxe a také občas frustrovaného rodiče, který si myslel, že snaha musí být ihned někde vidět)

Mým současným úkolem je, ukazovat dětem cestu, povzbuzovat je, podněcovat a probouzet v nich zájem.
Chci je také učit soužití s ostatními, vzájemnému respektu a dodržování pravidel.
Naše třída je místo, kde nám je a bude hezky.

Na nějaké hodnocení výsledků a dělání závěrů je spousta času. Jde nám to ve škole opravdu velmi dobře a jsem přesvědčena, že všechny děti jedou na plný plyn.

Pokud bych měla pocit, že někdo potřebuje s něčím pomoci a nebo dělat něco jinak, ihned se ozvu. Pokud byste se mnou potřebovali mluvit, ozvěte se mailem, případně si sjednáme schůzku.

Děkuji za přečtení.