28. listopadu 2014

Několik drobností

Pera
Milí rodiče, pomalu se blíží doba, kdy naše děti začnou psát perem. Kdo ještě pero nemá, měla bych několik doporučení:

1.Dříve jsme vždy začínali psát klasickým bombičkovým nebo plnicím perem. Já osobně s ním píši velmi ráda, pero lehce klouže po papíře a nemusí se na něj tlačit.

2. Ne všem dětem vyhovuje a proto mohu doporučit i pero značky tornádo, které má klasický kuličkový hrot, ale je naplněno inkoustem.Tato pera existují v různých verzích. Na jedno použití, opakovaně plnitelná bombičková, pro praváky, leváky atp.

3.Rozhodněte se sami, které pero zakoupíte. Děti si musí vyzkoušet, které jim bude vyhovovat. Pokud zvolíte určitý typ a zjistíme, že se s ním dítěti špatně píše, doporučím změnu psací pomůcky a budeme hledat vhodnější alternativu.

4. Rozhodně nechci, aby děti psaly propiskou a nebo číňanem a ani tzv. gumovacím perem. Nedávejte jim ani zmizík. Pak nepřemýšlejí co píšou a stále gumují. Naučíme se nepovedené škrtat.

5. Mohu doporučit, aby dětem pero přinesl Mikuláš. Po tomto svátku, ať si všichni přinesou připravená pera do školy a některým již dovolím s ním psát. Předpokládám, že do Vánoc s perem začnou všichni.

Přesazení
Dnes jsme se opět přesadili. Další přesazení bude po Vánočních prázdninách.

Objednávky knih
poslala jsem objednávky na knihy z Albatrosu a Fragmentu. Pokud vás něco zaujme, vyplňte objednávku a pošlete s penězi v obálce a já předám paní učitelce, která to má na starosti.Objednávky je třeba vyplnit do příští středy 3. 12.