30. října 2014

Několik poznatků ke zlepšení komunikace a co přinést zítra

Nejprve ke komunikaci:

1.Prosím, na konci týdne podepište vždycky krtečkův notýsek k razítku za chování a uvidíte tam zároveň známky, které si dítě vysloužilo a stály za to zapsat do notýsku, není třeba posepisovat každou známku zvlášť.

2. Pokud dítě chybí, je třeba do notýsku dopsat omluvenku s daty od kdy do kdy dítě chybělo.

3. Je nutné, aby žák byl každý den nejpozději v 7:55 ve třídě, ne v šatně nebo před školou. Děti se nestihnou ani nachystat na výuku či převléknout na tělocvik, natož dojít si na WC či se pozdravit s kamarády. Vstřícnost pana školníka, že školu v 7:55 nezamkne neznamená, že stačí v tuto dobu přijít ke školním dveřím. Dnes mi děti chodily do třídy v 7:58 a to máme být v 8 převlečení na tělocvik. Doporučuji chodit dříve než v 7:55, děti se potřebují ve škole trochu "rozkoukat" a aklimatizovat, aby byly schopné v klidu a pohodě v osm začít.

4. Dnes jsem poprvé u některých využila červený notýsek - upozornila jsem tam na některé nedostatky ve čtení, prosím, podívejte se a poméžte dětem je odstranit, ať se nám toho nenahromadí mnoho. Moc prosím, pokud najdete takový vzkaz v červeném notýsku, podepište ho, abych věděla, že se k Vám informace dostala.

5.Pokud se potřebujete na něco zeptat, napište to do červeného notýsku, pokud nemůžete použít email. Poštu čtu každý den a snažím se hned odpovídat.

A co na zítra?
Zítra prosím vystřižené všechny varianty písmene U a doplňky k číslicím 1 - 6, jak je podrobně popsáno v dnešním odkazu "Pro chybějící".

Děkuji, že jste dočetli až sem a přeji krásné příští dny a ať se nám všem daří......