21. října 2014

Činnost ve škole 21. 10.

Matematika
Po dobu mé nemoci děti došly v knize do s. 31, pokud někdo nemá, postupně dodělávejte. My ve škole budeme nyní opakovat toto porobrané učivo na okopírované papíry a s. 32 začneme pravděpodobně v pátek. Dnes jsme opakovali krokování a příklady typu s. 28/1 a 29/2

Český jazyk
Dnes jsme zopakovali s. 54 a 55 v Živé abecedě. Četli všechno možné a za psací úkol opakujeme malé a velké oválky stejné jako na s. 55 - opět na A4 papír na široko 2 x přeložený na vzniklé 4 linky.
Za domácí úkol jsem zadala dětem diktát slabik u červené tečky. Děti budou potřebovat Vaši pomoc.
Postup: 1.Nadiktujete slabiku Sa. 2. Dítě nahlas zopakuje a složí ji z písmenek. Tímto způsobem nadiktujete všechny slabiky.
 Důležité upozornění. V knížce jsou slabiky napsány různým způsobem, ale při diktátu není poznat jestli je slabika psaná malým či velkým písmenem, takže po dítěti nevyžadujte , aby použilo velká či malá písmena a podobně. Přípustné jsou zatím všechny kombinace např. i sA. Důležitá je vytvořená slabika, nikoli způsob napsání.
Moc prosím, pokud zjistíte, že toto dělá někomu problém, pošlete mi mail, ať vím na koho se mám více zaměřit. Velmi děkuji.